VdH is “So British” deze winter…

VdH is “So British” deze winter…

Verzekeringsmaatschappij VdH ondersteunt als partner van Autoworld de expositie “So British!” Een tijdelijke tentoonstelling die het Brusselse automuseum helemaal onderdompelt in een Londense sfeer.

 

Als verzekeraar gespecialiseerd in prestigevoertuigen is VdH een trouwe partner van het Brusselse museum. “In het wereldje is Autoworld een belangrijke, internationaal erkende speler die heel wat activiteiten op touw zet, getuige de diverse tijdelijke tentoonstellingen. Wij delen dezelfde passie voor de automobiel en dezelfde spirit”, onderstrepen Frédéric de Haan en Bertrand Vander Haeghen, de twee managing directors van VdH, de verzekeraar die partner is van de grote tijdelijke tentoonstellingen die het museum organiseert. De jongste expo heet “So British! – cars & lifestyle” en is gewijd aan de Engelse automobiel in al zijn variëteiten en grandeur.

 

Chique wijken  

Voor de gelegenheid werden enkele Londense wijken nagebouwd onder de metalen balken van het Brusselse museum. Je wordt meegenomen naar Piccadilly Circus, maar ook naar de chique winkelstraten van de Britse hoofdstad alsook de kleine steegjes waar soms mechanische pareltjes verstopt zitten in een klein hoekje. De expo telt ruim 55 mythische naoorlogse modellen van zowel nobele als ‘volkse’ makelij: van Aston Martin via Bentley, Jaguar, MG, Rolls-Royce, Morgan, Triumph, TVR en Bristol tot Austin. Laat ons ook de meer exotische, minder bekende en verdwenen merken niet over het hoofd zien, zoals Gordon Keeble, Hillman en Jowett.

 

Een warme sfeer

Zoals steeds dompelt het Autoworld-museum de bezoeker onder in een geheel eigen universum. “Het geheel ademt een warme en inspirerende sfeer uit”, zegt een glimlachende Frédéric de Haan. “Er is voor elk wat wils, of je nu gewoon nieuwsgierig, een wandelende encyclopedie of een gepassioneerd verzamelaar bent.” De tentoongestelde voertuigen zijn vaak uitzonderlijk, ofwel door hun waarde, ofwel door hun geschiedenis. Bij VdH moeten we toegeven dat we een zwak hebben voor de recente McLaren Senna en – in een geheel andere categorie – voor de allereerste Land Rover. Dat is wat So British typeert: het is een expo voor autoliefhebbers die een eclectische spreidstand maakt tussen verleden en heden. Een flinke portie warmte en dromen in het hart van de winter.