Het Magische Drieluik van Christine Beckers

Het Magische Drieluik van Christine Beckers

Het Magische Drieluik van Christine Beckers: De cirkel is rond met Vander Haeghen & Co

Christine Beckers, de beroemde Belgische coureur die vandaag 80 jaar oud is, heeft een ambitieus project opgestart om de hoogtepunten van haar carrière te vieren en de nagedachtenis van haar overleden echtgenoot te eren. Met de steun van Vander Haeghen & Co krijgt dit avontuur een nog grotere betekenis, met als einddoel een plaats in het Guinness Book of Records.

Een Chevron B23 bij de 24 uur van Le Mans 2024

Christine Beckers zal het vijftigste jubileum van haar overwinning in de twee-liter categorie bij de 24 uur van Le Mans vieren, samen met haar teamgenoten Yvette Fontaine en Marie Laurent. Christine heeft een Chevron B23 kunnen bemachtigen voor een demonstratie voorafgaand aan de start van de race, op zaterdag 15 juni.

Chevron B23
Alfa Romeo GTV 2000

Een Alfa Romeo GTV 2L bij de 24 uur van Spa 2024

Christine, die 11 keer aan deze legendarische race heeft deelgenomen, wil ook de overwinning van haar broer James in 1974 bij de Coupe du Roi vieren. Hiervoor zal ze een Alfa Romeo GTV 2000 besturen, gedecoreerd in de kleurstelling van 1974, dankzij Didier Lodewijckx, in een historische race voorafgaand aan de 24 uur van Spa, op 29 juni.

Een vermelding in het Guinness Book of Records

Christine wil een plaats veroveren in het Guinness Book of Records door de eerste tachtiger te worden die een Formule 1 wagen bestuurd. Met de steun van Thierry Boutsen en Adrien De Maeght, de eigenaar van een Arrows die ooit werd gesponsord door haar overleden echtgenoot Louis Schmitz, zal Christine proberen dit record te vestigen op 21 juli in Zolder.

Bonus: Hall of Fame van het museum van de 24 uur van Le Mans

Een vitrine gewijd aan Christine Beckers zal worden ingehuldigd in de galerij van beroemdheden van het museum van de 24 uur van Le Mans tijdens de editie van 2024, waarmee het gebrek aan een vrouw in deze prestigieuze Hall of Fame wordt goedgemaakt.

Zo zal Christine Beckers de cirkel van haar uitzonderlijke carrière rondmaken met dit “magische drieluik”, ter ere van haar overwinningen uit het verleden, haar familie en haar liefde voor de auto. Met de onfeilbare steun van Vander Haeghen & Co benadrukt dit avontuur alleen maar het belang van passie, herinneringen en innovatie in de wereld van de autosport.