VdH en Brafa, een nieuw verhaal vol passie

VdH en Brafa, een nieuw verhaal vol passie

Van 26 januari tot 2 februari 2020 veranderde Tour & Taxis wederom in een gigantische kunstgalerie ter gelegenheid van de 65e editie van BRAFA, de winterhoogmis voor estheten. Verzekeringsfirma VdH was uiteraard aanwezig op dit evenement. 

 

De Brussels Art Fair is een van de oudste en meest prestigieuze kunstbeurzen ter wereld. Dit jaar blies de expositie 65 kaarsjes uit, iets wat gevierd met de liefdadigheidsveiling van vijf originele stukken van de Berlijnse Muur. Er is voor elk wat wils bij Brafa, dat 133 Belgische en internationale galerijen samenbracht. Iedereen vindt zijn gading, van de liefhebber van bas-reliëfs uit de Egyptische oudheid tot fans van moderne kunst. Zelfs stripverzamelaars komen aan hun trekken.

 

De Belg, een verzamelaar in hart en nieren

Ook dit jaar organiseerde verzekeringsfirma VdH een rondleiding door Brafa voor enkele partnermakelaars. Tijdens een anderhalf uur durende wandeling door de galerijen gaven gespecialiseerde gidsen tekst en uitleg bij de belangrijkste stukken van de tentoonstelling.

Bij VdH zien we al jaren een groeiende interesse voor kunst bij de Belgen, die verzamelen in het bloed hebben. Brafa loopt over van nieuwe schatten, uitzonderlijke en verrassende werken, maar ook bijzondere collecties zoals degene van James Ensor-werken, gepresenteerd door galeriehouder Samuel Van Hoegaarden. Brafa is ook een unieke marktplaats: alle gepresenteerde werken zijn te koop. De galeriehouders die we ontmoetten, hadden heel vaak een brede glimlach op het gelaat. Editie 2020 was opnieuw een grand cru en kunst blijft een mooie toevluchtswaarde voor de liefhebbers, die steeds talrijker zijn.

Brafa is ook een gelegenheid om unieke, uitzonderlijke stukken te ontdekken, die slechts enkele dagen aan de oppervlakte komen om vervolgens vaak voor de komende dertig jaar weer onder te duiken in privécollecties. Hedendaagse kunst zit in de lift. Sommige kunstenaars genieten van heel wat media-aandacht, zoals de Franse Bernar Venet wiens technologische hoogstandje getiteld “l’Arc Majeur” de E411-snelweg al enkele maanden verfraait.

 

Goed verzekerde werken

In deze tijden van lage rente is kunst voor velen een veilige haven geworden. Of kunst voor u nu een passie, een investering of beide is, het is belangrijk dat u zich wapent tegen accidentele schade die uw patrimonium kan treffen. VdH biedt op maat gemaakte formules aan voor zijn kunstliefhebbende klanten. De werken zijn heel vaak verzekerd tegen aangenomen waarde. Dit betekent dat de partijen voor het afsluiten van de polis de waarde van het object overeenkomen. Als het object verdwijnt, dan wordt deze waarde zonder discussie uitbetaald.

Van strips tot antiek over schilderijen en sculpturen, de VdH Fine Art Insurance-dekking beschermt al uw kunstobjecten, of u nu een particuliere liefhebber, professionele verzamelaar of zelfs een culturele instelling bent.

 

Vander Haeghen, verzekeren van passies tot kunst verheven.

 

Surf naar https://www.brafa.art/en/highlights voor algemene informatie over Brafa 2020 en de lijst met meesterwerken die er werden gepresenteerd.