Parijs vastgoed heeft wind in de zeilen

Parijs vastgoed heeft wind in de zeilen

Woorden van de notaris: de gemiddelde prijs van een woning in de Franse hoofdstad overstijgt de grens van 10.000 euro per vierkante meter.

 

De steile opmars van de Parijse vastgoedprijzen houdt aan. Volgens de Federatie der Notarissen in Groot-Parijs, heeft de gemiddelde prijs van een woning in de Franse hoofdstad in september de kaap van 10.000 euro per vierkante meter gehaald. En volgens de tarieven op de voorcontracten van de notarissen zal de gemiddelde vierkante-meterprijs in de Franse hoofdstad tegen december oplopen tot 10.220 euro. Dat stemt overeen met een prijsstijging van ongeveer 7 procent voor heel 2019. Vandaag de dag hebben al dertien van de twintig arrondissementen in Parijs de grens van de 10.000 euro per vierkante meter bereikt en overschrijden vijf  arrondissementen reeds de kaap van de 12.000 euro. Maar in alle arrondissementen ligt de gemiddelde prijs hoger dan 8.000 euro per vierkante meter. Dat is erg veel, al blijft het nog gevoelig minder dan de gemiddelde vierkante-meterprijzen die in steden als New York (13.500 euro) of Londen (14.500 euro) worden gehanteerd.

 

Lage tarieven, brexit-effect en Airbnb

De voorbije jaren zijn de Parijse vastgoedprijzen constant en duurzaam gestegen (+66 procent op tien jaar tijd). Die stijging wordt bovendien in de hand gewerkt door de lage intrestvoeten maar ook – in het geval van luxewoningen – door een brexit-effect: de dringende vraag van rijke expats die Groot-Brittannië willen verlaten uit vrees voor de brexit heeft vorig jaar extra druk gelegd op de prijzen voor grote luxeappartementen in Parijs. En dan hebben we het nog niet over het Airbnb-effect: heel wat investeerders kopen woningen in het hart van de hoofdstad om te verhuren aan toeristen. Volgens de meeste experts zullen de vastgoedprijzen in Parijs de komende jaren blijven stijgen, en dat niet alleen in de trendy delen van de stad maar eveneens in de volkswijken. Ook daar stijgen de prijzen razendsnel. 

 

Wilt u uw prestigewoning of -appartement in de beste omstandigheden verzekeren? Aarzel dan niet om hier een bestek aan te vragen.